İNSANLIK KANDİLLERİNİ TUTUŞTURALIM

3
0

Bugün 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin üzerinden 1 yıl geçti ve acılarımız halen taze ve yoğun. İnsanımızı kaybettik ama insanlığımızı kaybetmedik. Depremin yaralarını devletçe ve milletçe sarmaya çalıştık. Her ne yaparsak yapalım, yaraların kabuk bağlaması kolay olmuyor. Bir de bunun üzerine tam dört aydır Gazze’de, asrın en zalim teröristleri eliyle, şiddetini Richter ölçeğiyle bile ölçemeyeceğimiz bir yıkımı yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz.

Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan acıların ve zulümlerin, inancı sorgulanmaksızın dinmesi için gayret sarf edilmesini; deprem, sel ve tüm felaketleri yaşayan insanların yaralarının sarılmasını ve bütün bunların yaşanmaması için yapılması gerekenleri, devlet ve milletçe kendi sorumluluğumuz dahilinde görüyoruz.

Gerek bir yıl önce depremde hayatını kaybedenlere, gerekse Gazze’de katledilen masumlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor ve Mescid-i Aksa’nın anlam dünyasının miracı olan bu gecenin hatırına, tüm yeryüzünde insanlık kandillerini tutuşturabilme irade ve gücünü, bizlerin fikri ve fiili talebi/gayreti doğrultusunda nasip etmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Umran Kültür ve Medeniyet Hareketi 

#MiraçKandili
#Deprem
#Gazze
#Türkiye
#Dünya
#World

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir