ŞER İTTİFAKININ TRUVA ATI PKK / PYD / YPG’DEN İHANETLERİNİN HESABI SORULMALIDIR

1
0

BASIN AÇIKLAMASI
İSTANBUL, 25.12.2023

ŞER İTTİFAKININ TRUVA ATI PKK / PYD / YPG’DEN İHANETLERİNİN HESABI SORULMALIDIR

ABD’nin taşeron örgütü PKK, 22 / 23.12.2023 Cuma / cumartesi günleri Irak’ın Pençe- Kilit Hârekat Bölgesi’nde Hakurk, Zap ve Metina üs bölgelerine sızma girişiminde bulundu. Çıkan çatışmada 12 Türk askeri şehit oldu, biri de yaralandı.

Şehit edilen askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine ve milletimize sabır dileriz…

Türkiye; dün akşam itibariyle ABD’nin himayesindeki taşeron örgütü PKK’nın Suriye ve Kuzey Irak Bölgelerindeki yerleşkelerine hava saldırıları düzenledi. Hava saldırılarında içlerinde petrol kuyuları, mühimmat depoları da bulunan 29 hedef yerle bir edildi. Saldırılarda bilinen otuzun üstünde terörist de öldürüldü.

TBMM’de grubu bulunan partilerden AK PARTİ, MHP, İYİ PARTİ ve SP’nin saldırı olayını ortak basın açıklamasıyla lanetlemesi sevindiricidir. CHP ortak basın açıklamasına imza atmamış, ayrı bir açıklama yapmıştır. DEM PARTİ’nin olayı bile kınamaması terörist örgüt PKK ile ilişkisinin boyutunu ortaya koyması açısından düşündürücüdür.

Gönül isterdi ki sıkıntılı dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde, hiç olmazsa ülkenin geleceğini ilgilendiren terör gibi konularda ülke içinde birlik ve dayanışmayı sağlamış olalım.

TBMM’nin içinde ya da dışında bulunan tüm partilerin DEM PARTİ’ye terörü lanetlemesi için baskı yapması gerekir.

TBMM çatısı altında “terörü, terör örgütlerini, teröristleri övme ve destekleme” konuşmalarının yapılması yasaklanmalıdır. Konuşma yapanlar varsa haklarında mutlaka yasal işlem yapılmalıdır.

ABD, İngiltere ve AB Ülkelerinin desteğini alan İsrail, bütün dünyanın gözü önünde dünyada eşine rastlanmayan bir vahşet işliyor. Türkiye’nin BM’de, çeşitli uluslararası kuruluşlarda, İslâm İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ülkeleri nezdinde yaptığı çalışmalardan, yardım ve desteklerden rahatsız olan yukarıda zikrettiğimiz ülkeler, Türkiye’yi terörle baskılamaya ve içe kapatmaya çalışıyorlar.

Her fırsatta Türkiye düşmanlığını ortaya koyan, sözde müttefiklerimiz olan ABD, İngiltere, İsrail, AB ülkeleri ve NATO ile ilişkilerini Türkiye yeniden gözden geçirmelidir. Türkiye’deki ABD ve NATO üsleri derhal kapatılmalıdır.

Teröristleri en modern silahlarla donatan, eğiten, maddi ve manevi destek vererek üstümüze salan güçlerle bir an önce hesaplaşmaya girmemiz gerekir. Onun için millet olarak teröre ve küresel terör örgütlerine karşı bir ve bütün olarak mücadele vermeliyiz.

Zafer Hakk’ın ve Hakk’a inananlarındır.

Henüz vakit varken!

UMRAN KÜLTÜR VE MEDENİYET HAREKETİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir