AFAD, KIZILAY VE İHH’NIN DEPREM KAMPANYASINA KATILALIM

4
0

Saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olmak üzere çevresiyle birlikte 10 ilimizi ve Suriye, Lübnan bölgesini de etkileyen depremde çok sayıda bina yıkılmış, bu binaların altında çok sayıda kardeşimiz can vermiş, yüzlerce kardeşimiz de yıkıntılar arasından yaralı olarak kurtarılmıştır. Bu felakette ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır diliyoruz. Enkaz altında kalan kardeşlerimizin de bir an önce canlı olarak kurtarılmasını diliyoruz. Yaralı olan kardeşlerimize de Yüce Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Allah bu millete bir daha böyle acılar ve böyle felaketler göstermesin.

Depremde evlerini, mallarını, hayvanlarını, ekinlerini, hayatı boyunca elde ettikleri birikimlerini kısaca her şeyini bir anda kaybeden kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz…

Canlarınız geri getirilemez, acılarınız gerçek anlamda dindirilemez ama;

Milletle Devlet” el ele vererek yaralarınızı sarmaya çalışmalıyız.

Bu hususta KIZILAY, AFAD ve İHH’nın başlattığı ve Araştırma ve Kültür Vakfımızın da desteklediği ayni ve nakdi yardım kampanyasına biz de destek veriyoruz…

Bütün kurumları ile Devlet, tüm Gönüllü Kültür Teşekkülleri ile millet bu ve benzeri afetlerin enkazı altından Allah’ın izniyle kalkacaktır.

Böyle bir anda bile can, kan, çığlık üzerinden kendine çıkar sağlamak isteyen hırsızlara ve demir, çimento; battaniye, bakliyat vb. gerekli mallara anında zam yapmak isteyen fırsatçılara dikkat edilmelidir. Devlet mutlaka bu fırsatçıları deşifre ederek gerekeni yapmalıdır.

Deprem ve diğer Doğal Afetlerle Mücadele Milli Güvenlik Sorunu kapsamına alınarak ACİL EYLEM PLANI buna göre yeniden yapılandırılmalıdır. Bütün riskli yapılar tespit edilmeli ve bir plan dahilinde binalar depreme dayanıklı hale getirilmelidir.

“Allah, bu millete böyle felaketleri bir daha göstermesin! Allah, hepimize depremlerden ders almayı nasip etsin!”

 

UMRAN KÜLTÜR VE MEDENİYET HAREKETİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir