YÜREĞİMİZ ÇOK YANDI HELİKOPTERİN DÜŞME SEBEBİ ÇOK İYİ ARAŞTIRMALIDIR

2
0

Bingöl’den, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki askeri birliklere gitmek üzere 4.3.2021 Perşembe günü saat: 13.55’te havalanan askeri helikopter ile 14.25’te irtibat kesildi.

Düştüğü anlaşılan helikopterin düşüş nedeniyle ilgili yapılan açıklamada; helikopter, ani değişen kötü hava şartları sebebiyle 2.200 rakımda ilerlerken, son anda fark edilen bir tepeye çarpmamak için, ani manevra yapan pilotun kontrolünü kaybetmesi sonucu düştüğü / kırıma uğradığı ifade edilmektedir.

Korkunç kaza sonucu helikopterde bulunan 15 Temmuz’un simge isimlerinden, yöre halkı ile çok iyi iletişim kuran Korgeneral Osman Erbaş ile İsth. Alb. Şentürk Aydınyer, Yzb. Tayfun Kureş, Yzb. Gökhan Uysal, Yzb. Salih Sarıoğlu, Asb. Nazmi Yılmaz, Asb. Ömer Umulu, Asb. Mehmet Demir, Asb. Şükrü Karadirek, Uzm. Çvş. Tolga Demirci ve Uzm. Çvş. Hakan Gül şehit olmuş, iki askerimiz de yaralı olarak hastahaneye kaldırılmıştır.

11 şehidimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır dileriz. Yaralı olan askerlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletir, en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmasını temenni ederiz.

Helikopterin gerçek düşüş sebebi gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ortaya çıkacaktır.

Kuzey Irak’a, büyük terör operasyonu düzenleme hazırlığında olan ve bu hususta Cumhurbaşkanı Turgut Özal’la görüşmeler yapan Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis Paşanın uçağının düşürülmesi ve ardından Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şaibeli ölümünü iyi düşünmek gerekir.

“BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşürülmesi” olayı ile toryum üzerine çalışmalar yürüten uzmanlardan oluşan ekibin bulunduğu “Isparta uçağının düşürülmesi” olayını bu çerçevede düşündüğümüzde, Korgeneral Osman Erbaş’ın bulunduğu helikopterin düşüşü tesadüflere bağlamak yanıltıcı olabilir.

“Kâinatta tesadüfe tesadüf etmek imkânsızdır.”

Bizi derinden yaralayan bu helikopter kazasının en kısa zamanda -bahsi geçen olayları da göz önüne alarak- etraflıca araştırılıp hiçbir şüpheye meydan vermeyecek şekilde sonuçlandırılması ve gerçek sebebinin millete açıklanması gerekir. Bundan sonra olması muhtemel olayların engellenmesi açısından bu elzemdir.

Milletimizin başı sağ olsun…

 

UMRAN KÜLTÜR VE MEDENİYET HAREKETİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir