‘DİYARBAKIR ANNELERİ’Nİ, AZİMLİ VE KARARLI MÜCADELELERİNDEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUZ

2
0

Anne Hacire Akar’ın HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemi ile oğlunu PKK terörünün pençesinden kurtarmasının ardından aynı kaderi paylaşan ailelerin başlattığı evlat nöbeti, 500 gündür sürüyor.

Diyarbakır’da anne Hacire Akar, oğlunun HDP’liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia ederek, HDP İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos 2019’da oturma eylemi başlattı. Oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos’ta evladına kavuştu.

Hacire Akar’ın oğlu için gösterdiği mücadele, benzer acıyı yaşayan diğer ailelere de örnek oldu. Akar’ın mücadelesi ile umutları artan ailelerin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemine katılım günden güne artarak, 188’e ulaştı.

Bizler Umran Kültür ve Medeniyet Hareketi olarak, eylemin başında verdiğimiz desteği yineliyor ve çocukların, kırmızıçizgimiz olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Kimin çocuğu olursa olsun, asla suiistimal edilmemeli, terör aracı olarak görülmemeli ve Politik çıkarların kurbanı yapılmamalıdır. Zira çocuklar üzerinden yapılan hiçbir hesap tutmayacaktır, daha ötesi her kirli hesap önünde sonunda yine kirli sahiplerini vuracaktır.

Çocukları dağa kaçıran teröristler de, ikiyüzlü tavırlarıyla buna göz yuman siyasiler de, çıkmaz sokaktadırlar. Bu sokağın çıkmaz olduğunu bilmelerine rağmen birtakım çıkarlarına çocukları da alet etmektedirler. Dünyanın en aşağılık yaklaşımı, çocukları her türlü kirli amaç uğruna kullanmaktır. Bu yaklaşımdan bir an önce vazgeçilmesi, herkesin hayrına olacaktır.

Böyle bir eylemle, Türkiye’de ilk defa farklı düşünen Kürt kökenli annelerin varlığını görünür kılarak, oluşturulan algıyı yerle bir eden ve bölge insanına özgüven ve cesaret aşılayan ‘Diyarbakır Anneleri’ni, bu azimli ve kararlı mücadelelerinden dolayı tekrar tebrik ediyor ve bütün annelerin er ya da geç çocuklarına kavuşacaklarına olan inancımızı bir kere daha belirtiyoruz.

 

UMRAN KÜLTÜR VE MEDENİYET HAREKETİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir