AYASOFYA AÇILARAK FATİH SULTAN MEHMET HAN’IN VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ!

2
0

Ayasofya’nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin “Cumhurbaşkanlığı kararı”, TBMM Genel Kurulunda büyük bir coşkuyla ve ayakta alkışlanarak karşılandı.

Dünyanın en güzel beldesi İstanbul’un fethinin sembolü Ayasofya Camii müminlerin ibadetine açıldı. Böylece 86 yıllık hasret bitti ve Fatih Sultan Mehmet’in vasiyeti yerine geldi.

Bilindiği gibi, 1453 yılında İstanbul’u fetheden Sultan II. Mehmet, sembolik anlamından dolayı Ayasofya’yı camiye çevirmişti.  481 yıl cami olarak Müslümanları bağrına basan Fethin sembolü Ayasofya, 24 Nisan 1934’te, hangi gerekçe ile alındığı anlaşılamayan ani bir kararla müze haline getirilmişti. Ayasofya Camii, 86 yıldır mahzun ve sessizlik içinde, sessizliğini bayram şenliğine çevirecek müminlerin yolunu bekliyordu. İşte bu kavuşma bugün, 10 Temmuz 2020’de gerçekleşti.

Fethin sembolü, Fatih’in emaneti ve hatırası ulu mabet, gerçek kimliğine kavuştu.

Ayasofya’nın ibadete açılması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a ve seksen altı yıldır mücadele verenlerin tümüne teşekkür ediyor, vefat edenleri rahmetle anıyoruz.

Allah emeği geçenlerden razı olsun…

 

UMRAN KÜLTÜR VE MEDENİYET HAREKETİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir