KUDÜS KONULU BASIN AÇIKLAMASI-2

1
0

ABD Başkanı Donald Trump’ın, 6.12.2017 tarihinde, Tel Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve İsrail’i Başkent olarak tanıma kararını tüm dünyaya ilan etmesi ile başlayan protesto eylemleri, Türkiye’de ve dünyanın büyük bir kısmında milyonların meydanlara dökülmesiyle devam etmektedir.

Bu kararla ilgili durum değerlendirmesi yapmak ve alınacak tedbirleri/yapılacak olan çalışmaları görüşmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, çok isabetli bir kararla, İslâm İşbirliği Teşkilatı’nı 13 Aralık 2017 tarihinde, İstanbul’da toplantıya çağırdı. Hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyoruz.

ABD, BM’in 478 sayılı kararını yok sayarak, “Bütün ve birleşik Kudüs’ü, İsrail’in ebedi başkenti” ilan etmekle, 100 yıl sonra, II. Serv Projesini devreye sokmuştur.

Bu olay, 3. Dünya Savaşını başlatacak bir olaydır.

Bu olay, 2001’de başlatılan 21. yüz yıl Haçlı Seferlerinin 2. aşamasıdır.

Bu olay, İslâm coğrafyasında fitne ateşini yakma anlamına gelmektedir.

Bu olay, İslam dünyasında kaosun derinleştirilmesi anlamına gelmektedir.

Bu olay, Büyük İsrail Projesini bir adım daha ileri taşıma anlamına gelmektedir.

Bu olay karşısında, öncelikle, ülkemizde ve İslam coğrafyasında birlik, beraberlik ve dayanışma sağlanmalı. Halkı Müslüman olan tüm ülkeler, iç kavgayı bırakmalı ve asıl düşman, İsrail ve ABD’ye karşı bu dayanışma ruhu ile, tüm imkanlarını kullanarak mücadele vermelidir.

Halkı Müslüman olan ülkeleri, bu ülkelerin cemaatlerini, hareketlerini, yapılarını ve  STK’larını ortak hareket edecek şekilde bir araya getirmeliyiz…

Sadece İslâmî değil, insanî hassasiyetleri olan tüm insanları da bu mücadeleye davet etmeliyiz… Konu ile ilgili bütün ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar harekete geçirilmelidir.

Bu şeytani saldırıyı Kudüs’te durduramazsak, Allah korusun! sıra İstanbul’a ve Kabe’ye de gelecektir.

Müslümanların ayağa kalkması buradan başlamalı.

Çünkü; Kudüs, ilk kıblemizdir.

Çünkü; Kudüs, Hz. Peygamber’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa(İSRA)’ya, oradan semaya yükselişinin(MİRAÇ) simgesidir.

Çünkü; Kudüs, Hz. İbrahim’in, Hz. İshak’ın, Hz. Yakup’un, Hz. Süleyman’ın emanetidir.

Çünkü; Kudüs, Hz. Ömer’in emanetidir.

Çünkü; Kudüs, Selahattin Eyyubi’nin hatırasıdır.

Çünkü; Kudüs, namusumuz, şerefimiz, haysiyetimizdir.

Çünkü; Kudüs, gözbebeğimizdir.

Çünkü; Kudüs, Kanımız, canımız, her şeyimizdir…

Bunun için;

  • ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Kudüs’ü İsrail Devletinin başkenti olarak tanıma kararı dolayısıyla Türkiye’deki ABD üslerinin tümü askıya alınmalı ve bu kararında ısrar ederse üsler tamamen kapatılmalıdır.
  • ABD ve İsrail’le birlikte yapılan tüm ikili anlaşmalar gözden geçirilmeli
  • Türkiye ABD’ye nota
  • Mavi Marmara anlaşması iptal edilmelidir.
  • ABD ve İsrail malları protesto
  • Filistinli kardeşlerimize yardım kampanyaları yaygınlaştırılmalıdır.
  • Mısır’ın, Filistin’e kapattığı tüm kapıların açılması sağlanmalıdır.
  • İslâm ülkelerini bir araya getirme projesi olan D-8’lerin yeniden yapılandırılarak, Arap Birliği ülkelerinin de katılımı ile İslam İşbirliği Teşkilatı, İslâm Birleşmiş Milletlerine dönüştürülmelidir. Bu kurum, zamanla tüm üye ülkelerin Kültürel, Ekonomik, Siyasî ve Askerî birlikteliklerini içerecek şekilde yapılanmalı; istişare eden, karar alan, uygulayan bir yapıya dönüştürülmelidir. Bu yapı aynı zamanda başta mezhepsel sorunlar olmak üzere, Müslümanların aralarındaki tüm sorunları da çözme ufkuna sahip olmalıdır.
  • İslâm Birleşmiş Milletleri bünyesinde bir İslâm Ordusu kurulmalıdır.
  • İsrail’in işgal ettiği Filistin ve Gazze’deki topraklarından geri çekilmesi için İslâm Dünyası ve tüm dünya ayağa kaldırılmalıdır.
  • 1994 yılında “Filistin Otoritesi” olarak ilan edilen, 2014’de “Devlet” unvanı ile BM’de “Gözlemci Üye” statüsüne kavuşturulan Filistin, sınırları 1948’de belirlenen, Başkenti Kudüs olan, bağımsız bir devlet kurulması, öncelikle İslam ülkeleri, daha sonra da mazlum milletler ve BM’ye üye tüm ülkeler tarafından tanınması sağlamalıdır. Bu hususta, ABD ve İsrail’in yanında yer alan Arap ya da İslam ülkeleri -varsa- onlar da İslam Dünyasından dışlanmalıdır…

    “Zalimler nasıl bir inkılâpla devrileceklerini pek yakında göreceklerdir.” (Şuara, 227)

 

UMRAN KÜLTÜR VE MEDENİYET HAREKETİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir