MÜSLÜMANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜREN ŞER GÜÇLER İSRAİL’E ALAN AÇIYOR!

1
0

Görünen o ki, Şer Güçlerin himayesinde oluşturulan ‘BOP’ (Büyük Ortadoğu/İsrailProjesi), yavaş yavaş meyvelerini vermektedir!

Türkiye’yi de kapsayan ve 1990’lardan bugüne tüm Ortadoğu coğrafyasında yürürlüğe konan bu projeler, “Arap Baharı”- “Sünni-Şii Çatışması”-“Türk-Kürt Çatışması”- “Arap İslam’ı”- “Ilımlı İslam” adı altında işlevsellik kazanmıştır.

Asıl sorulması gereken soru ise bölgede uygulanan bu projelerden kim kazançlı çıkmaktadır? Elbette en çok faydayı İsrail sağlamış ve sağlamaya da devam etmektedir.

Bu minvalde yoğun gündemde kaynayan ve özellikle Müslümanların dikkatlerinden kaçan iki habere değinmek istiyoruz.

Bunlardan biri İsrail’in Sina’ya dönük projesi ve Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesi…

Haberler özet olarak şu şekildedir:

  • İsrail Bakanı “Filistinliler Sina’ya Yerleşsin” / Müslimport 28 Kasım 2017
  • İsrail Sosyal Eşitlik Bakanı Gila Gamliel’in “Sina Yarımadası, Filistinlilerin devlet kurması için en iyi yer.” açıklaması sert tepkiyle karşılandı. Daha önce de defalarca dillendirilen bu teklif yine reddedildi.

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, İsrail’in Filistinlilerin Sina Yarımadası’na yerleştirilmesi projesi ile ilgili, “Mısır halkının kanlarıyla sulanan Sina başta olmak üzere Mısır topraklarındaki egemenliği kemirecek her türlü açıklamayı kim yaparsa yapsın reddediyoruz. Mısır, Sina’da bir karış toprağından dahi ödün vermeyecek ve kimsenin oraya saldırmasına izin vermeyecek.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca DEAŞ’ın Sina’ya sevk edilmesi, “İsrail kendi emellerini Sina üzerinden mi gerçekleştirecek?” sorusunu gündeme getirmektedir. Burada terörle mücadele gerekçesiyle “Büyük İsrail Projesinin” alt yapısının oluşturulması mı söz konusudur?

  • DEAŞ Sina’ya yerleşiyor / Star 26.11.2017
  • Mısır’ın Ariş kentinde Cuma namazı kılan cemaati hedef alan saldırıda tüm oklar terör örgütü DEAŞ’ı gösteriyor. Bir süredir Libya ve Irak’tan Mısır’a teröristlerini taşıyan örgüt, cuma katliamı ile birlikte Sina’ya yerleşeceği sinyali veriyor.

Mısır’ın Sina Yarımadası’nda yer alan Ariş kentinde 305 kişinin hayatını kaybettiği Ravda Camisi’ni hedef alan katliam, Ortadoğu’da terörün gidişatını değiştirebilir. Henüz kimsenin üstlenmediği saldırıya dair tüm oklar DEAŞ’ı gösteriyor. Darbeci Sisi yönetiminin medyaya uyguladığı karatma nedeniyle örgütün Sina’daki varlığına dair detaylı bir bilgi bulunmazken, Irak’tan ve Libya’dan gelen DEAŞ’lılar Mısır’ın geleceğini tehdit ediyor.

Tüm bunların neticesinde medyaya bugün düşen haber, Büyük İsrail Projesi taşlarının adım adım döşendiğinin net bir göstergesi niteliğindedir. Bu haber, Trump’ın seçim bildirgesinde söz verdiği üzere, İsrail’in Kudüs’ü Başkent ilan etmesidir.

Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesinin gündeme gelmesi ve ABD’nin bir takım Arap devletleriyle işbirliğine gitmesi, taraflar arasında “KİRLİ PAZARLIK” yapılmış olabileceğini düşündürmektedir.

  • Beyaz Saray: Öyle ya da böyle, Büyükelçilik Kudüs’e taşınacak / Star 01.12.2017
  • ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması tartışmaları sürerken, Beyaz Saray’dan bir yetkili, ‘Bu, Başkan (ABD Başkanı Donald Trump) için ‘olacak veya olmayacak’ meselesi değil ‘ne zaman olacak’ meselesidir ama şu anda duyuracağımız bir şey yok.’ ifadelerini kullandı.

ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması ve Kudüs’ün İsrail başkenti olarak tanınmasına ilişkin açıklamalardan bulunan Amerikalı yetkililer, şu anda böyle bir durumun olmadığını ancak Başkan Donald Trump’ın zaman içinde bu yönde bir karar alacağını belirtti.

Amerikan medyasının yönetim yetkililerine dayandırdığı haberlerde, Trump’ın 6 aylık askıya alma süresi gelecek hafta sona erecek 1995 tarihli Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs’e Taşınmasına İlişkin Yasa’yı daha fazla askıya almayıp Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı ve Amerikan Büyükelçiliğinin ise Kudüs’e taşınmasına karar vereceği iddia edildi.

  • Kudüs pazarlığı / Yeni Şafak 01.12.2017
  • Son dönemde bazı Arap liderlerin Washington’a sıklaşan ziyaretleri “Kudüs pazarlığı” diye yorumlanıyor. Son olarak Ürdün Kralı Abdullah ile Bahreyn Veliaht Prensi el Halifa birer gün arayla ABD’ye gitti.

İsrail ile başta Suudi Arabistan olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında yakınlaşma emareleri artarken, Kudüs’ün statüsüne ilişkin bir pazarlığın da ABD, Arap ülkeleri ve İsrail üçgeninde yürütüldüğüne dair işaretler geliyor. İsrail’de yayın yapan Hadashot adlı haber programının, ABD Başkanı Donald Trump’ın birkaç gün içinde Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan edeceğine dair haberi de bu iddiaları güçlendirdi. Haberin, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in, “Donald Trump ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımakta kararlı” açıklamasından hemen sonra gelmesi dikkat çekti. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise Büyükelçiliğin taşınmasına ve Kudüs’ün başkent olarak tanınmasına ilişkin herhangi bir takvimin bulunmadığı belirtildi. Hafta başında 140 bin Filistinliyi Kudüs sınırları dışına taşıyacak yeni bir karar İsrail Parlamentosu’ndan (Knesset) geçirilmişti. Karara neredeyse hiçbir Arap ülkesinden tepki gelmemesi dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir