BASIN AÇIKLAMASI: KADİFE DARBECİLERİN PİYONLARI

3

İSTANBUL, 02.02.2024

KADİFE DARBECİLERİN PİYONLARI

Son zamanlarda her gün yeni bir olayla karşılaşıyoruz. Bu olayları aşağıdaki gibi alt alta sıraladığımızda olaylar ve yapılan tahriklerin rastgele olmayıp bir stratejinin ürünü olduğunu rahatlıkla görebiliriz…

Kadife Darbelerin yapısı ve ana stratejisi göz önüne alındığında 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine giderken Kadife Darbeci kadronun izleyebileceği stratejinin daha iyi anlaşılabilmesi için Türkiye’de meydana gelen ve aşağıda özet olarak verilen bazı olayların göz önüne alınmasında fayda vardır:

“Diyanet’in Cuma Hutbesinde Atatürk Yok!” Tartışmaları

“Değişik Yerlerde Mustafa Kemal’e Hakaret edilmesi, Heykellerine Saldırılması”

“Anıt Kabir’de ‘Şeriat Gelecek!’ Eylemi”

“‘Hilâfet Tartışmaları- Halifelik- Hilâfet- Laiklik Çatışması’ Tartışmaları”

“MEB’in STK’larla Yaptığı Eğitim Protokolleri Üzerinden Başlatılan Şeriat- Tarikat Tartışmaları”

“TUSİAD’in Çağdaş Eğitim İsteği”

“Kürt Halkını Merkeze Alan Değişik Söylem ve Eylemler”

“TV Dizilerinde Değişik Kesimleri İsyan Ettiren Sahneler”

“Baroların Eylem çağrıları”

“Genç Teğmenler Olayı”- “Tuzla Piyade Okulu”- “Cübbeli Sarıklı Teğmen”, “Atatürkçü / Kemalist Teğmenler”, “İntihar Eden Çavuşlar”, “Ordu Rahatsız”- “Genç Subaylar Rahatsız”, “Şimdi Sırada ‘Teğmen Cuntası’”

“Laiklik Merkezli Mücadele Şart-Gericilik”

“31 Mart Mahalli Seçimleri için ‘31 Mart ve Hareket Ordusu’ Benzetmesi”

“Cuma Hutbesinde Şehitler Kısmını Okumayan İmama Hakaret Eden Kaymakam” Olayı; Kaymakam ve Valilerin Kaymakama Sahip Çıkma Beyanları”

“Kuzey Irak ve Suriye Operasyonlarında Meydana Gelen Şehitler Olayı”

“Toplumsal Gerilimin Sürekli Artma Eğiliminde Olması”

“Sürekli Geçmiş Olaylara Atıflar Yapılarak Gerilim Yükseltilmesi”

“Şeyh Said İsmi Üzerinden Tartışmalar ile Türk- Kürt Fay Hattı İnşası”

“Mitinglerde Kullanılan Tevhid Bayrağı Üzerinden Arap Düşmanlığının Pompalanması ile Arap-Türk Fay Hattı İnşası”, “Diyarbakır’da Yeşil Bayrak Asma Olayı”

Futbol Maçlarında Vuku Bulan Olaylar:

1. Amed Spor Olayı,

2. Hakemin Yumruklanması,

3. Maç Bitmeden Maçtan Takım Çekme Olayı,

4.  Riyad’da Oynanacak FB- GS Süper Kupa Maçının İptal Edilmesi ile Türkiye’de Vuku Bulan Tartışma ve Olaylar Zinciri. Arap Düşmanlığının Pompalanması,

5. Antalya-Trabzonspor maçında gol atan İsrailli futbolcunun gol sevincinde bileğindeki bandaja Aksa Tufanının 100. günü İsrail Bayrağı sembolünü seyirciye göstermesi ve meydana gelen gerilim; aynı futbolcunun birkaç hafta önce Türkiye genelindeki tüm maçlarda maç öncesi Gazze’deki şehitler için saygı gösterisine katılmaması için maça çıkmaması,

6. Başakşehir’in İsrailli futbolcusu Eden Karzev’in de İsrail’e destek vermesi üzerine yaşanan gerilim”

“Özerklik Tartışmaları ile oluşan gerilim”

“Fay Hatları İnşası ve Fay Hatlarına Sürekli Enerji Yüklenmesi”:

  • Türk- Kürt Fay Hattı
  • Türk- Arap Fay Hattı
  • Laik- Anti Laik- Hilafet- Şeriat Fay Hattı
  • Demokrasi- Diktatörlük Fay Hattı
  • Anayasa Mahkemesi-Yargıtay Fay Hattı

28.01.2024 Pazar günü âyin esnasında DEAŞ’ın Horosan Grubuna bağlı oldukları tespit edilen biri Rus, diğeri Tacik vatandaşı olan iki kişi Sarıyer’deki Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne silahlı saldırıda bulunarak bir Türk vatandaşını öldürdü.

31.01.2024 Çarşamba saat: 14.00 sıralarında Fatih’teki çay ocağında “Diyarbakırlı Ramazan Hoca” diğer adıyla “Diyarbakır’ın Malcom X”i Ramazan Pişkin bıçaklı saldırıya uğrayarak öldürüldü vb.

Yukarıda maddeleştirdiğimiz olayların tümünü incelediğimizde Türkiye genelinde birbirini besleyen ve destekleyen sürekli bir gerilim inşa edilmek istendiği görülmektedir.

Kadife Darbelerin ana stratejisi, genel seçimler merkezli olarak tasarlanır ve taktik eylemler buna uygun olarak hayata geçirilmeye çalışılır. Taksim ve Boğaziçi Kadife Darbe süreçlerinde ana strateji buna uygundu. Önümüzde mahalli seçimler olmasına rağmen kullanılan dil, milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılıyormuş gibi bir hava / ortam oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu nedenle yeni kadife darbe sürecinin ana hedefi, önümüzdeki mahalli seçimler olmayabilir. Mahalli seçimlerle istenen bir ortam yakalanmaya, inşa edilmeye çalışılıyor olabilir. Mahalli seçimlere, genel seçim havası verilmek istenmesinin sebebi de muhtemelen budur.

Kadife Darbeler seçim endeksli dört beş yıllık bir dönemi kapsayan bir strateji üzerine inşa edilirler. O nedenle futbol üzerinden başlatılan Kadife Darbe sürecinin ana hedefi, 31 Mart 2024 Mahalli Seçimleri olmayıp çok büyük bir ihtimalle 2028 yılında yapılacak olan Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleridir.

Bir başka hedef de İsrail’in hiçbir ölçü tanımadan Filistin / Gazze’de gerçekleştirdiği vahşeti dünya kamuoyuna duyuran ve her fırsatta Filistin davasının arkasında duran Türkiye’nin içe kapanmasını,

sağlamaya çalışmak olabilir…

Gerginliği artırmak için yapılan olayların faillerinin / tetikçilerinin çok kısa sürede yakalanması hem önemli hem de çok sevindiricidir. Bu tetikçilerin arkasındaki güçlerin ve amaçlarının da deşifre edilmesi gerekir.

Son zamanlarda meydana gelen olayları incelediğimizde bu eylemlerin bir strateji dahilinde gerçekleştirildiği görülmektedir. Bu husus göz önüne alınarak yöneticilerin, yetkililerin bu hususta daha titiz ve daha dikkatli olması gerekir.

Şer ittifakının bu pis oyununu, stratejisi uzun vadeli, uzun soluklu, daha kapsamlı, kuşatıcı bir stratejinin uygulamaya sokulması ile çok rahat bir şekilde bozulabilir. 

Şer ittifakına karşı şuurlu geniş bir cephe kurmak gerekmektedir. Bunun için öncelikle ülke içinde, sonra da bölgede birlik ve beraberliği sağlayacak, derleyici, toparlayıcı, gerilim düşürücü politikalar üretip uygulamaya sokulmalıdır. O nedenle tüm gönüllü kuruluşlarımızın hep birlikte Güneş Sistemi Modelini gerçekleştirmesi, ayrı gezegenler olarak hareket etmemesi gerekmektedir.

Bunu gerçekleştirdiğimizde, Allah’ın yardımı gelecek tüm tuzaklar paramparça olacaktır. 

Siyasilerin bir Kadife Darbe sürecini, bu sürecin alt yapısını oluşturmaya çalışanların ekmeğine yağ sürecek ayrıştırıcı bir dilden, direniş ve sokağa çıkma çağrılarından uzak durmaları gerekir.

“Gerçek şu ki, onlar hileli-düzenler kurdular. Oysa onların düzenleri, dağları yerinden oynatacak da olsa, Allah katında onlara hazırlanmış düzen vardır.” (14 İbrahim 46)

Bunun için de Allah’ın yardımını hak edecek bir mümin, bir millet ve bir ümmet olmalıyız.

Henüz vakit varken…

UMRAN KÜLTÜR VE MEDENİYET HAREKETİ